Sängdags

Alla ligger i sängen nu, utom stackars Janne som sitter i lastbilen :P
Julia och Tilda i sina sängar. Jag i min säng med en drömmande King.
Och katten smyger sig också hit. Det är ganska mysigt, för när hon ligger hos mig, ligger hon på min mage :)
Och det påminner mig om när Leif berättade att hans och Annikas katt visste att Annika var gravid, långt innan hon själv visste, för katten lg bara på magen, de gånger hon var gravid, haha :)

Men gissa om det bir varmt?! Japp, det blir det, men det står jag ut med, för det är mysigt med katt på magen <3


Imorn är det äntligen jobb igen :) Det enda tråkiga är att jag måste cykla, för Janne ska ju lämna barnen :P Men eftersom det inte kommit någon snö än, så är det ingen fara, det är bara jag och min lathet som sätter stopp lite grann. Men jag får ta på mig varmt, ska ha min nya mössa (ska se om jag hittar en bild från HM så jag kan visa)
och bra musik i öronen :)
VAD DUMT!!!! DE HADE INTE  MIN MÖSSA!!!! Men men, får väl ta ett kort på den imorn och visa :)
Men nu är det sova dags för mig!


God natt

En ny fin tradition

Är att baka med tjejerna 1 gång i veckan när de är här :) Förra gången blev det banankaka och nu står en blåbärskaka i ugnen :) Och nästa gång blir nog en chokladkaka :)

Ännu en gång...

Har jag och Janne bestämt ett datum för giftemålet. Och det bli den 23/12 :) Så nästa vecka ska vi in till stan och "boka tid" eller hur man ska säga :P Som sagt, vi ska gifta oss i rådhuset :)
Jeanette och Micke ska vara vittnen, och det blir på Jeanettes 30 års dag :) Så det blir dubbelgrattis då :) Till oss och till henne :)

Jag lever...

Har varit lite frånvarande de senaste dagarna, ber om ursäkt för det. Men det har liksom varit lite annat runt omkring. Och så är jag ju heller ingen storbloggare, som MÅSTE uppdatera varje halvtimme :P
Idag har jag varit hemma när Janne lämnat barn. Passade på och tog en långis med King, och det blir det imorn med!
Sen runt lunchtid fick jag en äcklig huvudvärk! Som bara vägrade släppa! Och när Janne och barnen kom hem, så kollade jag och tjejerna på film, så jag med gott samvete kunde blunda en stund :P
Blev inte så mycket sömn inatt. Tog ca 3 timmar från läggdags innan jag ens hade ro till att sova, och när jag väl somnade, så vaknade jag ganska fort av att katten tagit sig upp i skåpet och hade ner en tallrik full med kattmat! Så ca kl 00,30 sopade jag kattmat och trasig tallrik i köket. Sen när det var klart så tog det ytterligare ca 1,5 timmar innan jag somnade igen, och så vaknade jag när Janne kom hem vid 5-tiden. och så ringde klockan vid 6...
Kul...
Men men... Nu har jag och tjejerna varit extra tjejiga och målat naglar :)
Sen satte jag på barnkanalen till dom och då var det Mumindalen :) MEN!!! Det står oftast en beskrivning av programmen innan man väljer den kanalen och då stod det, "En japansk tecknad serie"....?
Hallå?! Vet att ursprunget är finskt, men trodde även att Finland hade tecknat den med...? Kanske är så? Kanske tv:n som har fel?!
Vem vet?
Här kommer i alla fall middagens konversation:
Julia: Tilda, vet du hur mycket du kostar?
Tilda: Ehh, nae!
Julia: Men jag vet! Du kostar 9000 spänn! Gissa hur mycket jag kostar!?
Tilda:*Blänger en stund på Julia* Du kostar 1 KRONA!
Kunde inte hålla mig för skratt! :D
Ganska ofta så är barn det bästa som finns! <3

Sluta-röka-specialist på Kvinnohälsan

Japp, ska träffa en sån idag halv två.
Och har gått och tänkt lite på det där under förmiddagen...
Vilket är egentligen värst? Rökning eller snusa?
Snuset innehåller ju som cigaretter, nikotin, men inget koloxid (eller vad det heter) som tar en del av syrets plats, till bebisen.
Och när jag röker, blir det, om jag ska vara ärlig, >10 cigg om dagen. Snusar jag, blir det >4 prillor om dagen.
Vad är då farligast för barnet?!
När vi var cigarettlösa här hemma, så blev det 4 snus den dagen. Och jag har dem inte inne i munnen lika länge som Janne t.ex. Han har 2 prillor inne, och när de inte smakar något längre, tar han nya. Så han har 1-2 prillor i munnen hela dagen. Förutom när han äter eller borstar tänderna.
Sen tar det ju kanske 5 minuter at röka en cigg, medan jag har en snus i munnen i ca 30 minuter. 30/5=6.
Kan man då räkna som att jag rökt 6 cigg under den halvtimmen??
JAG VET INTE!!!!
Men dessa frågor ska jag ställa till specialisten idag.

Ännu ett tappert försök...

... Att få upp kontakten med min mor.
Ringde nyss och tänkte höra hur det var med henne, visa att jag vill ha henne i mitt liv, framförallt nu under graviditeten...


Men hon "gör sitt bästa för att glömma att hon ens har en dotter som är 20 år".


Måste säga att jag känner mig lite ensam i världen...

Usch, fy och blä

Så har jag känt sedan jag kom hem från jobbet idag halv tre... Har varit däven och nere... Känt mig allmänt pisstråkig.
Och det slog mig att i maj nästa år, så har jag en liten bebis i min famn. Och fick massa ångest över min rökning. Jag skadar mitt ofödda barn - medvetet!
Tog precis kvällens sista bloss när jag  var ute med King, och ska jag vara ärlig, så smakade det inte gott. Så kastade halva.
Imorgon ska jag helhjärtat göra ett tappert försök och inte ta den första ciggen. För två veckor sedan så var jag rökfri i tre dagar. Helt ofrivilligt, eftersom det inte fanns några cigaretter hemma. Så när det krisade och jag klättrade på väggarna, tog jag en snus. Blev två snus den dagen.
Men sen när det väl fanns cigg hemma, så var bara de två första blossen goda, sen smakade det rök och unket. Fick dålig eftersmak.

Och jag ångrar att jag ens började...

Det bästa, men samtidigt det sämsta med "i morgon" är att man får en ny chans, men samtidigt skjuter man bara upp problemet. För misslyckas jag imorn, försöker jag bara dagen efter i stället...


Just nu skriver jag bara massa skit, men om jag ska försöka sammanfatta det jag tycker och känner just nu är;
Jag vill inte detta för mitt barn!

Vill ha!

Och tänker beställa ett sådant här halsband sen när Pyret kommit :)
fast jag ska skriva Pyrets namn då. Tycker den är så himla fin! Och inte jättedyr, kostar bara 269 kronor.
Längtar <3

Nya favoritlåten <3


Rökning ökar risken för missfall och plötslig spädbarnsdöd

Det läser man ju lite överallt och det har även min BM sagt till mig. ÄNDÅ finns inte viljestyrkan att sluta helt. För jag är övertygad om att om jag bara BESTÄMDE mig, så skulle det bli lättare. Jag har trappat ner till kanske 4-5 cigg om dagen, vilket är mycket bra, jämfört med hur mycket jag rökte innan... Och nästa vecka ska jag till en "sluta-röka-tant" på kvinnohälsan, och det är absolut värt ett försök! Men det som stör mig mest, är att jag har vetat om graviditeten i ca 2 månader nu, men ändå inte funnit viljan att sluta... Stackars barn.

Sen har jag tänkt på alla dessa stackars mödrar (fädrar med förstås) som förlorar sina barn i plötslig spädbarnsdöd, för det måste ju kännas värre än missfall tycker jag, som ändå har gjort allt! Ätit rätt, inte rökt, snusat, druckigt... Jaa, tagit bort allt som kan bara skadligt för barnet, men ändå förlorat det!
Sen hörde jag på radion att spädbarnsdöd ofta är pga av barnet blivit för varmt och "glömt" att den inte ligger i magen längre, och då slutat andas... Så ett tips där ifrån är att ta bort alla varma kläder när man kommer in, om man varit ute. Bebisen ska heller inte sova på mage (för mig, ganska självklart).

Livet är orättvist ibland...

Bebismage?

Såhär ser magen ut nu, och klockan är bara 16... Såhär kan den annars se ut sent på kvällen... Så det kanske är bebismagen som börjar synas? Fast bebisen är bara ca 8 cm stor, och det är mycket möjligt att det bara är massa svullna tarmar som putar ut :P
Är i alla fall i vecka 15 (14+3) :)

Den efterlängtade bebismagen...

... Tar ett till tag på sig innan den kommer :P
Pratade med min BM om det sist jag var hos henne och hon sa att det tar lång tid innan magen syns hos förstagångare. Typ till vecka 16-17. MEN JAG har en bakåtlutad livmoder, så för mig tar det ännu ca 3 veckor extra! Så jag behöver inte räkna med någon mage innan vecka 20+...
Nu är jag i vecka 15... Orkar inte vänta! Det är ju så gulligt! Fast magen blir lite svullen på eftermiddagen, kvällen, för bebisen är tydligen vaken på natten och sover på dagen, har jag läst :P
Sen så känner jag ju inga sparkar än heller, bebisen är ju liksom ca 8 cm :P Men på kvällen så stramar det i livmodern och det är tydligen ett tecken på att bebisen växer :)
Åh <3

En till...

Japp, Den här är jag mer nöjd med! :D

Ny header

Japp, om ni inte ser den, tryck F5 :)
Har ju fått photoshop nu så har skrapat ihop en ny header... Är inte helt nöjd, men var så trött på den gamla :P
Måste förfina kunskaperna lite igen :P Men detta får duga så länge :)

Begravning

Idag tog vi ett sista farväl av Leif på Krematoriet. Det var många tårar som föll, men skönt att det är över nu... Men kommer sakna honom.
Efter var det fika hos Sofia och hennes familj, och där fick jag träffa HELA Jannes släkt, på den sidan :P
Och efter det så åkte vi hem till Esko och Immu. Berättade för dem att jag avr gravid och jag fick massa gratulationer :) Känns skönt att de tog det bra :P
Och nu är vi äntligen hemma. Jonas försöker fixa photoshop till mig nu, håller på och laddar ner, oppas det går bättre den här gången :P
Och snart ska jag börja med maten :)

Matkoma

Precis som rubriken lyder. Idag har vi ätit mycket! :O
Frukost kl 9. Lunch kl 12.30. Mellanmål kl 16. Middag/kvällsmat kl 19.
Och man har heller inte hunnit bli riktigt hungrig till nästa måltid heller :P Men alla har ätit så snällt ;)

Alla är även väldigt trötta. Och Julia har en äcklig hosta. Var tvugna att köpa hostmedicin på Ica förut, eftersom det är lördag... Och det kostade fan i mig 97 spänn! Helt otroligt... Men ska det vara smidigt så kostar det lite mer antar jag...

Imorn är det jobb igen. Ganska skönt. Och snart blir det även sängen för mig... MEN!!! Jag har börjat sova dåligt på senaste tiden... Måste gå upp och kissa minst 2 ggr per natt men det är ju pga graviditeten. Men på kvällen så har jag svårare att komma till ro, och det tar längre tid innan jag somnar... Även om jag gått upp tidigt. Och när jag varit uppe och kissat, så tar det en stund innan jag kan somna om.
Och på morgonen så känner jag mig inte speciellt utvilad. Idag gick jag upp 8.30 och var tvungen att vila i 30 min kl 10.30 igen, för ögonen bara föll ihop...

Antar att även detta har med graviditeten att göra... Men jag vet inte...


På måndag är det begravning, och har fortfarande inte kommit överrens med mig själv, vad jag ska ha för kläder...

Nu så har jag bestämt mig

Idag var vi hos Jannes farsa och hans fru Immu. Och hon blev glad och se mig, kors i taket!
Och vet ni vad?! Fick massa böcker av henne inom vården. Och det var en liten spark i baken, så har ringt till MoA skolan idag, för att försöka få ner en ansökningsblankett, men det gick inte så får åka och besöka dem och se om jag kan få tag i en blankett där... Hade ju tänktt läsa till undersköterska på distans, jobbar ju så lite och snart så kommer ju ändå bebisen, så varför inte liksom??

Ska kolla lite på CSN nu, ang bidrag och eventuellt lån...
Bye

Black Swan

Har ni sett den? I så fall, vad tyckte ni?
När vi var hos Leif en gång så pratade de om den här filmen på TV4 och den fick bra kritik. Så igår såg jag den.
Jag hade mardrömmar i natt kan jag ju säga.
Vet inte vad jag ska skriva utan att avslöja den, för tycker ni ska få en egen uppfattning, vissa tycker den är skitbra och andra inte. Jag är väl lite mitt i mellan :P
Men alltså. Hon dansar ballet. Och får den stora rollen som svandrottningen i Svansjön.
Men med rollen kommer stor press, som enligt mig går till överdrift. Det var svårt att hålla isär "verkligheten" och hennes fantasier, eller vad de nu ska kallas...
I alla fall, se den gärna och bedöm själva :)

TRÖTT MED STORA BOKSTÄVER

Idag har vi hunnit massa. Först lämnade vi ju Isabelle på skolan. Sen kom vi hem och sov lite mer :P
När jag vaknade fixade jag lunch, falukorv och makaroner. (kanske skrivit det redan?)
Och sedan åkte vi till US för ultraljud :)
Först vill jag bara säga att nästa gång vi ska dit, den 21/12 så tar vi fan bussen!!! Inte en enda jävla parkeringsplats!!!! Vi  åkte nog runt i 15 min och letade plats, innan jag fick spelet och Janne fick göra en "ful-parkering". Den blev samtidigt gratis, för det fanns ingen automat...
Sen väl inne på US tar det låång tid innan vi hittar, herre gud för att jobba där alltså. Skulle gå  vilse i flera år...
Men till det roliga. Vi fick se vå bebis :D HEla 7 cm från hjässan till rumpan :) Men först så fick hon ingen bra bild, för pyret var lite blyg, så jag fick ställa mig upp och hoppa runt lite så han skulle hamna bättre, haha!
ick sedan två bra bilder. Ett i profil så man ser lilla näsan och ett framifrån och då ser man en hand :D
Känns mer verkligt nu :') <3

Efer det bar det av mot jobbet. Handling stod på schemat idag och det gick bra. Sen så fick jag gå hem i mörkret, Janne var ju redan i göteborg :P Men det gick bra, pratatde med min älskade Jeanette i telefonen under tiden :)

Så nu ligger jag äntligen i sängen. Är sjukt trött. Ska spela lite spindelharpan och sedan sussa.
Så skönt - INGA KLOCKOR IMORN!!!!


Och med detta inlägg säger jag god natt världen!


Fy fan

Vad trött jag är! HAr sovit ca en timme nu så jag är lite pigg ikväll på jobbet. Och så jag orkar GÅ hem sen med :P
Ska slänga ihop lite falukorv och makaroner till lunch och sen klockan 14 ska jag och Janne till US på UL :D
Ska bli så spännande! Men jag vill inte veta vad det blir för kön, för då försvinner ju halva överraskningen :P
Jag och Janne ahr funderat lite på namn, Och på en pojke så är ju namnet redan spikat...
Pax Leif Filip. Filip Eller Paul, har inte bestämt mig än, Leif från Jannes fosterpappa och Filip/Paul från min morfar :)
MEN om det blir en liten tös, så är det lite knivigare... Ena mellannamnet är jag klar på i alla fall, Janne får säga vad han vill, men det ska i alla fall bli Siv, efter min Mormor :) Kanske också Ninni, efter Mormors syster.
Men tilltalsnamnet är vi inter överrens om än...
Det skulle ju kunna bli en liten Liv? Eller en liten Ylva kanske? :)
Är mest inne på Ylva faktiskt...
Men men, vi får vänta och se helt enkelt :)
Nu ska jag ut med King :)

Måndag

Fast det känns som Söndag.

Idag ska vi äta Isterband! Var jättelänge sen jag åt det, hoppas det är lika gott fortfarande ;)
Sen ska vi iväg och handla hundmat, kattsand, pellets och massa annat som behövs tillhemmet och kylen :P
Och efter det ska vi hämta Isabelle :)

Ikväll ska jag och Isabelle se Red Riding Hood :) Såg  den i förrgår för att se så den inte var "läskig", för Isabelle vägrar se läskig film, men den var inte värre än twilight-filmerna :P

Jag tyckte filmen var sjukt bra! Och vart så förvånad i slutet :O
Men men, den fick 4/5 stjärnor av mig ;)


Vet inte om jag sagt det, men den nya Twilight filmen, Breaking Dawn har ju premiär snart. Och jag och Isabelle hade ju tänkt  se den på bio, MEN det är 15 årsgräns. Och den är tydligen absolut så hon får inte se den ens med mig...
Och jag är 150% säker på att den är från 15 år, BARA för att de har sex i filmen... Och man är byxmyndig först vid 15 års ålder...
LIIIITE löjligt tycker jag... MEN MEN, vad ska man göra?

Nu ska jag fixa nyponsoppa! Bye

Jag ska helt enkelt inte se Twilight filmerna...

Igårkväll kollade jag ju på Eclipse. Och den var asbra! MEN!!!
Gissa vad jag drömde om i natt...
Jo, Edward och Jacab. Jacob försöker ju få Bella att välja honom framför Edward. Hans argument: Bella får fortsätta leva ett normalt liv, behöver inte omvandlas och får fortsätta känna värme osv...

Och jag har seriöst funderat på för och nackdelar idag ang. ett sådant beslut! SOM OM JAG VORE BELLA OCH VAR TVUNGEN ATT VÄLJA!!!!
*Hur trög och dum får man bli?!*

I alla fall. Har kommit fram till att även om Edward är snyggare än snyggheten själv, så skulle jag välja Jacob.
Skullee inte vilja ha evigt liv till och börja med. Och jag skulle vilja bli gammal och gråhårig med min man...

Så om jag någonsin komme stå inför beslutet mellan en vampyr ochen varulv, så är valet självklart :)
*Som sagt, hur trög får man bli?!*

Sen får jag ändå en känsa av att Jacobs kärlek för Bella är mer stark och sann...
Fråga mig inte varför...

Men jag får väl nöja mig med min dödliga, mänskliga Janne... Och mår inte speciellt dåligt för det ;) <3


Äntligen!

Nu är ett datum för bröllopet satt :)
Det blir av på vår 2 årsdag, alltså den 18/1-12 :)
Det är ett tag kvar, men då hinner vi att hitta kläder och förbereda oss lite grann :)
Känns skönt <3

Jobb

Idag blev det jobb igen :) Tiden gicck fort idag :) Och imorn börjar jag en halvtimme tidigare, för min brukare ska iväg till VC och den enda tiden fanns tidig förmiddag och för att hinna med allt innan så får det bli att man börjar lite tidigare, men vadå? Extra pengar :)

I alla fall. Blev tidig kväll för två trötta/tjuriga/griniga töser. Och känner att jag ska göra det samma. Gå och lägga mig alltså :P Ska bara glutta igenom Twilight saga: Eclipse först :)
Jag och Isabelle såg den på bio, men jag har fasen inget minne av den filmen! Vet vad de två första filmerna handlar om, men 3:an kommer jag inte ett dugg ihåg på! Det enda jag kommer ihåg är väl att Edward frågar Bella om hon vill gifta sig med honom, precis innan slutet... Eller hände det redan i 2:an?! Precis, kommer inte ihåg ett bajs!

Men men...

Vi har plommon hemma och de är så goda!
Ska ta ett snart. Sen så har vi sådan där JÄTTEFARLIGT god choklad med! Marabou Sensation <3

Jag som inte ens tycker om choklad, skulle kunna dö för den här! <3
Men 20 kronor för 138 GRAM!!! Hutlöst, men fett värt!
Men får inte låta det bli till en vana ;)

Men som sagt, jag ska gå och ta ett plommon, och sedan glutta Eclipse och sedan sova!
JOBB IMORN <3

Död i diket

Igår var jag och tjejerna ute på kvällspromenad och då såg vi en död grävling i diket! Jag blev skiträdd innan jag insåg att den var död! Har ju hört att man ska akta sig väldigt noga för grävlingar...
Vi gick förbi idag med för att se lite bättre.
Jag tror att den blev påkörd i låg hastighet, men ändå så pass skadad, så den gick ner i diket och sedan dog den. Eftersom det inte är massa blod överallt...
Men men, vad vet jag?
Nu är det bara jag och Julia hemma. Isabelle har åkt hem och Tilda är med Janne till göteborg idag. Så jag och Julia ska ha lite myspys ikväll. Ta ett bad, se några filmer och vara mysiga :)

Roligt värre

Idag ska hela familjen iväg till Flygvapenmuséet i Malmslätt :) Det ska bli kul :) Och imorn ska vi äta lunch på Kina bufé :) Även det ska bli kul, men framför allt GOTT!!! Har längtat väääldigt länge på att få äta Kinamat :)
Även idag är jag uppe med tuppen. Både skönt och jobbigt...
Längtar till nästa Tisdag för då ska jag få se Pyret för första gången :D
Spännande!

RSS 2.0