Solig dag

Imorse vaknade jag med dåligt humör, antagligen för att jag somnade med dåligt humör :P
Men efter frukosten åkte jag och Tilda till Statoil och köpte Zonnic portionspåsar och Onico till mig... Måste lägga ner med de j*vla cigaretterna! Och Zonnic innehåller ju nicotin, 4 mg... Onico är fri från både nicotin och tobak och jag tycker att Onico gav mig mest. Känns som riktigt snus, vilket från min hjärna att tro att jag stillar nicotinbehovet :) Så det blir att fortsätta köpa Onico :)

Under eftermiddagen har hela familjen, inklusive King varit ute i träädgården :) Jag har pysslat ihop repstegen och fått upp den i gungställningen, plus att vi lagade den andra gungan som var trasig, så nu har vi tre fungerande gungor åt tjejerna :)

Nu ska jag ringa på en annons jag hittade på blocket på en barnstol som var fin och billig :) Försökte förut, men det var ingen som svarade, så ska ge det ett försök till. Nu svarade han :) Åker och köper den i morgon :)
Skönt, då har vi en sak mindre att tänka på... Bara vagn och skötbord kvar :)

Men nu ska jag ringa mamma och berätta hur duktig jag varit med att inte röka idag :) Okej, två cigg, en i morse och en efter lunch, men ändå :)


Fredag!

Japp, idag är det fredag :)
I morse vaknade jag klockan 6 av att jag hade jätteont i magen! Helt sjukt var det! Tog ett varmt bad, men det blev inte bättre. Åt frukost, hjälpte inte heller... Jaha.. Bara att lägga sig i sängen igen då. Stannade hemma när Janne åkte till Norrköping och hämtade tjejerna och då lyckades jag äntligen somna om, sov ca 1½ timme och när jag vaknade så var värken borta :D Dock hade jag ont i huvudet istället, men det kunde jag leva med, men den har heller inte släppt än, så lite tråkigt börjar det bli :P
Eftermiddagen bjöd på fint väder, så alla var ute och King fick springa i linan :)
Nu är Janne och Tilda påväg till Jönköping och Julia ser på film. Den är slut snart, så då ska vi gå ut med King och äta lite kvällsmat efter det, så får vi se vad klockan är när vi kommer tillbaka :)
Isabelle kommer hit sent ikväll, hon är på fritidsgården i Kimstad så jag ska väl försöka hålla mig vaken och se färdigt på Sherlock Holms filmen vi har. Har börjat titta på den typ tre gånger, men har somnat varje gång :P Men nu har jag bara halva filmen kvar, så det ska jag väl lyckas se klart ikväll :)
Imorn bär det av mot Gränna och Visingsö :) Vi ska köpa polkagrisar :) MUMS!
Men nu är Julias film slut, så nu ska vi gå ut med King :)

Ingen rubrik...

Denna dag började med fint väder men på eftermiddagen blev ju allt bara bajs :P
Vi hämtade i alla fall Isabelle idag... Imorn ska hon tillbaka till Kimstad och på Onsdag kommer hon igen :)
Och på Onsdag ska jag till Norrköping och fixa med mamma hur mycket som helst! Hon och Ofelia följer sedan med hem hit och ser hur vi bor, mycket trevligt! Så imorn när det inte finns något jag ska iväg på, blir det att städa här hemma :) Vilket ibland kan kännas ganska onödigt, då det snart ser lika dant ut igen på golven igen då vi har turen att ha en hund som fäller massa hår! :P Men men...
Blir lite irriterad på att man inte kan gå in på t.ex. City Gross eller Maxis hemsida och kolla vad de har för varor och vad de kostar... Vill ju veta vart de billigaste Tassimo kapslarna finns!
Men men... På Willys kostar dem mellan 45-60 kr, beroende på vad man vill ha... DÅ har jag ju något att jämföra med nästa gång jag kommer till en affär :)
Men nu ska jag börja göra mig i ordning för kvällen! God natt!

Torsdag

Idag har jag känt mig allmänt tråkig... Var hos BM och jag står kvar på 60 kg och magen mätte 34 cm. Hittade föresten dit direkt idag, körde inte fel en enda gång! Det går framåt!
Men efter att  jag kom hem har jag känt mig hänngig och trött. Blundade i soffan ett tag, men det gick inte så bra då barnen är experter på att bråka och tjafsa, så lägger mig tidigt nu i stället...
Lyckades även få dem att städa sina rum innan sängdags, så nu är det fint där igen :) Måste införskaffa fler förvaringsboxar så de har någonstans att lägga allt skräp :P

Sen är Juliia så rolig, när hon ska säga STYVMAMMA så blir det STUDIOMAMMA! Låter så roligt :)

Men nu säger jag god natt, är så trött så jag mår illa!

Oj oj

Två inlägg på en dag! Haha. Nae men tänkte jag skulle berätta lite om dagen som gått :)
Dagen började ju med att jag körde flickorna till skolan och dagmamman :) Sen åkte jag och hämtade Jennifer på jobbet :) Åkte sedan hem till mor en sväng, fick några energidrycker (inte såna powerking och liknande, utan RIKTIGA som man köper på apoteket) Hon tyckte att jag kunde behöva några såna nu när jag är gravid och närmar mig slutet ;) Fick även den här bra boken i försenad födelsedagspresent :)

Jag har velat ha en sådan, kan vara bra att ha en hemma så man kan kolla upp saker och ting, trots allt så händer ju de fflesta olyckorna i hemmet. (Har jag hört i alla fall)
Sen åkte jag och Jennifer hem till henne så hon fick äta lite frukost och får till min förtjusning Tassimon jag visade i förra inlägget :D Bröllopspresent :) Tack än en gång! Har gjort fint i köket nu och ställt den bredvid kaffebryggaren och vattenkokaren :)

Sen åkte vi till willys eftersom jag skulle handla lite. Sedan blev det att hämta barnen och  sedan heem till Stora Tostebo igen:) Jennifer följde såklart med, så nu har hon varit här med, äntligen! :)
Vi käkade lite, fiskpinnar och potatismos! GUD så gott det var!

Sen till barnens förtjusning så kom glassbilen så vi köpte en kartong med glasspinnar och det gjorde deras dag :)

Jennifer åkte hem med Janne när han skulle till jobbet. Och eftermmiddagen här hemma spenderades med Lady och Lufsen för Julia och Tilda och jag såg på mitt älskade Grey's Anatomy :) Undrar om dessa intriger och kärleksförhållanden som man ser i den serien och även i Scrubs, existerar på riktiga sjukhus? Det tål att tänkas på...

Sen när det var dags för tandborstning och sängdags kommer Julia med gråten i halsen och säger att hon inte mår bra. Illamående tänkte jag direkt, men frågade vad det var som var fel... Då visar det sig att hon och en klasskompis hade bytt legogubbar med varandra i skolan idag och ska lämna tillbaka dem imorn, och hon hade slarvat bort hans gubbe! Så hon var jätteledsen. (Kan förstå det, kommer ihåg själv hur något liknande kunde skapa världens ångest) Men vi hjälptes åt att leta och hittaade den tillslut - under hennes stol :P
Och då sa hon något jättesmart!
- Lägg den i min jackficka sså den inte kommer bort  igen, och jag ska inte låna andras leksaker  för det känns så dåligt om jag skulle slarva bort något som inte är mitt igen!

Det var  nog det smartaste hon saggt tror jag, haha! Men hon har så rätt, så rätt.

Nu ligger även jag i sängen. Imorn ska Janne köra barnen till Norrköping för jag ska till BM 11.30, får se om det tar lika lång tid för mig att hitta dit denna gång och undrar om det kommerkrävas massa felkörningar igen! Det tog ju som sagt ca 45 minuter förra gången och när Janne har kört har det gått betydligt fortare UTAN felkörningar ;) Men men, övning ger färdighet :)

Nu ska även jag sussa, klockan ringer vid 6 imorn, men nu har även ni fått tagit del av min mycket trevliga dag :) God natt


Försenad bröllopspresent

Jag och Janne fick denna underbara Tassimo av Jennifer i bröllopspresent idag :D Den är invigd och klar :D Är superglad! :D <3

Tecken på att man är höggravid

Hittade den här roliga listan på denna blogg :) Så jag lånade den :) Det med fet text passar in på mig!


- Sambon måste parkera om bilen på nytt för att du ska kunna komma ut.
- Du behöver hjälp när du ska ta dig ur bilen.
- Det inte längre hjälper att ”smita förbi” folk sidledes då du är bredare så än framifrån.
- Du är nära att skära dig varje gång du ska raka dig nertill och du ser inte längre tårna.
- Du tutar var gång du ska ur bilen för att magen lägger sig över ratten.
- Det känns som om man har sprungit en mil när man går upp för en trapp.
- När man rullar runt för att komma upp från soffan/sängen.
- När din sambo knyter dina skosnören.
- När man är rädd att kissa på sig när man nyser/hostar.
- Man tappar något på golvet och låter det ligga för att processen med att plocka upp det är för omständigt.
- När man hellre går barfota än att ta på sig strumpor.
- När man inte orkar sminka sig eller fixa håret för att armarna somnar efter bara några sekunder över huvudhöjd
- När man behöver hjälp för att komma upp ur sängen eller soffan.
- När man har känslan av att tiden går oändligt långsamt, trots att dagarna faktiskt passerar.
- När man måste kissa igen så fort man rest sig och trott att man var färdig.
- När man letar efter alla andra möjligheter än att behöva använda trappan.
- När de högklackade skorna blir stående bakom de förnuftiga ”kärringskorna”.
- När godisskålen får prioritet före middagen.
- När middagen blir offrad för att få sova lite längre på soffan.
- När allt blir tungt.
- När man flåsar och flämtar som en valross efter att ha fått upp dragkedjan på skorna och måste sätta sig ner efter för att få blod i huvudet och få bort den lila färgen från ansiket.

- När man inte längre orkar stå i duschen utan sätter rätt ner på rumpan på golvet.
- När man sitter på golvet i duschen och inte förstår hur man ska komma upp igen.
- När ingen annan än du får tillgång till soffan längre.
- När dagens höjdpunkt är Dr. Phil och Date My Mom..
- När Grandiosa blir gourmetmat…
- När det känns som om bebisen försöker trycka ut slemproppen och gräva sig ut varje gång du lägger dig ner.
- När man planerar en utflykt utanför hemmet utifrån vart det finns toaletter.
- När anklarna får storlek av en överarm efter två timmar på bion.
- När du lägger på dig 2 kg vatten efter en vecka och säger ja, ja..
- När du börjar gråta för att du inte får på dig skorna själv och sedan nästan skrattar ihjäl dig för att du faktiskt sitter och gråter.
- När du ställer dig med benen en meter från varann för att förbereda dig på att böja dig ner.

- Allt är väldigt irriterande…
- När sambon av ren djävulskap puttar ner dig i soffan och du inte kommer upp igen och han blir sittandes för att se hur det ska gå.
- När BH storleken börjar närma sig slutet av alfabetet.
- När ett ärende om dagen gör dagen fullbokad.
- När mannen din faktsikt måste hålla med om att du inte har något att ha på dig.
- När du har märken på magen för att du inte lyckas låsa dörren utan att träffa magen.
- När du hellre sitter i bilen än att gå in och handla för att det är för mycket besvär att ta sig ut och in.
- När du hellre går i fula bomullsbyxor än i de vanliga gravidbyxorna för de har en söm under magen som pressar.


hå hå ja ja

Då har vi fått hem småtjejerna med. Och det märks att det nu finns tre barn hemma... När de är på övervåningen och leker så skakar taklampan i vardagsrummet :P
Vi har även precis ätit. Köttsoppa med extra potatis i, och gud vad mätta alla blev! Matkoma på hög nivå ;)
Imorn fyller Ofelia år. Hela 13 år! Hon blir tonåring :P Jag och eventuellt Isabelle ska dit imorn och fira, och just nu håller jag på med en present till henne :) Hoppas hon blir glad :)
Egentligen skulle vi till Gränna imorn men det ser ut att bli skitväder. Kanske bäst att spara den utflykten till sommaren, garanterat bättre väder plus att vi inte kommer göra några större semesterresor eftersom vi har lilla bebisen då med :)
Nu ska jag bänka mig i soffan hade jag tänkt!

Tisdag

Idag var det dags för Janne att jobba igen. Skönt att han har varit ledig eftersom han är sjuk. Har även varit lite skönt att bara göra ingenting och inte ha några måsten. Men han sa det förut att han hade lite separationsångest eftersom vi varit nära varandra hela helgen, haha, litte gulligt tycker jag :)

Nu är även spjälsängen färdigbäddad och så här i sovrummet :) Bild kommer när bild är tagen :P

Men nu ger jagg upp för idag, ligger i sängen och ska kolla fram en film att se. Imorn ska jag hem till mamma och käka  och umgås. Sen kl 17.30 ska jag hämta Isabelle i Kimstad :)
Men hur kommer jag överleva utan en liten tupplur på dagen imorn??
(Har tagit en om dagen hela helgen och det har varit så skönt) Får väl låna mammas soffa i värsta fall ;)

God natt

Ännu en seg dag

Även denna dag gick i filmens tecken...
Lite smådrygt, men vad ska man göra när man har en sjuk man och inga barn hemma? Lite skönt att bara ta det lugnt med, men imorn blir det andra bullar! Imorn ska jag leta fram lite bebiskläder och sängkläder som ska tvättas så det är klart sen. Plus att det blir att tvätta våra kläder och byta i sängen :) Om det är fint väder och Janne mår bättre ska han fixa med bilarna...
Vi lämnade faktiskt huset en kort stund förut för att köpa lite mjölk och sås till skinkan som vi gjorde i ordning :)
Snart ska vi titta på Hamilton, den nya med Persbrandt :) Den ska vara bra har jag hört, så vi får väl se ;)
Nu under eftermiddagen har jag mått bajs. Känner mig nere och allmänt BLÄÄÄ!!! Vet inte om det har med hormonerna att göra eller så är det för att ingenting har hänt på två dagar... Eller så är det lite både och.
Men som sagt, imorn blir det inte lika mycket slappande!

Långfredagen

Är idag väldigt lång och tråkig än så länge... Regnar gör det också, så vädret gör en ju inte sådär överdrivet glad...
Janne är sjuk, snorig, hostig och värk i kroppen :( Han ligger just nu och sover, skönt att han fick ledigt hela helgen och inte jobbar förens tisdag kväll :)
Om ca en timme är det dags för lunch hade jag tänkt, ska göra ett litet experiment med nudlar, bacon, krossade tomater och champinjoner. Vi får se hur det blir.
Sen går väl resten av dagen i filmens tecken. Det är för segt och tråkigt för att kunna hitta på något annat...

Äntligen i sängen!

Japp! Efter en lång dag med mycket bilåkande så är jag trött i kroppen.
Ett gott råd till alla gravida är ju att ta en tupplur någon gång under dagen, men det funkar inte så bra för mig. Även fast jag många gånger skulle behöva det, så finns det inte alltid tid eller viljan till det. Plus att om jag bara vilar ca 1 timme så kan jag ändå inte somna på kvällen sen. Och tycker att nattsömnen är viktigare :)
Sen tar  det ju ca 1 timme innan jag somnar, så då blir det helt plötsligt 2 timmar i sängen, vilket jag inte vill. Skulle vara som Janne, han kan sova hur som helst, när som helst och var som helst :P Bara han lägger sig och slappnar av så är han snarkande redan efter 10 minuter :P

Idag hos BM så fick jag äntligen svar om mina smärtor. Eller jaa, jag har ju inte vetat hur varken sammandragningar eller foglossning har känt, men nu vet jag. När magen blir hård som en fotboll så är det sammandragningar och när jag får "mensvärk" i ryggslutet så är det foglossning. Har även börjat få stickande/huggande smärta i livmodern känns det som, och det är för att nu när bebisens huvud  ligger neråt och bebisen vrider på huvudet, så kommer huvudet emot nerverna som finns och då blir det som stickande smärta.

Det är ju faktiskt inte långt kvar nu :D Bara bebisen vill hålla sig inne i 2 veckor till så äär det lugnt. Efter vecka 37 är det okej för bebisen att komma, då stoppar man inte förlossningen om något skulle hända. De sista veckorna är mest till för att bebisen ska lägga på sig lite underhudsfett och bli sådär bebismullig :D
Längtar som en gris! Och inser nu att vi måste börja sätta lite fart med saker och ting här så allt är klart när bebisen vill komma. Ska nog ta påskhelgen till att kolla fram lite kläder och så...

Men men... Nu orkar inte magen med att jag sitter upp längre, så ska krypa ner under täcket. Imorn åker alla barnen men Isabelle kommer på onsdag igen :)

Bye for now!

Jag är en vilsen liten höna

Japp... Det tog ett tag innan jag kom fram till BM och posten idag. Irrade runt i Linköping ett bra jäkla tag innan jag hittade rätt. TROTS GPS :P Men hon sa till för sent när jag skulle svänga :P
Det gick bra hos BM. Väger nu 60 kg, har alltså gått upp 9 kg och magen mätte 31 cm :)
Såhär ser det ut nu :)
Sen åkte jag till posten för att hämta ut mitt körkort :) SÅ nu är det fixat med :) Sen äntligen fick jag åka hem! Men kort efter det så åkte jag och småtjejerna iväg till Kimstad för att hämta Isabelle från skolan :)
Imorn tar jag en bilfri dag! Vi åker in alla tillsammans så då får Janne köra. Jag orkar inte :P Har sjukt ont i ryggen!
Men men... Nu är jag ganska trött. Men skönt att jag bara behöver vara vaken i ca 2 timmar till, för då är det läggdags!
Nu sitter alla tjejerna i vardagsrummet och ser barnprogram och smaskar godis! Det är ju trots allt lill-lördag idag ;)

Ännu en dag...

Imorse körde jag barn till Kimstad och Norrköping. Josefine var med då hon sov här eftersom hon var barnvakt igårkväll när jag och Janne var på förlossningsföreläsningen :)
Och jag lyckades köra fel TRE gånger! Första gången var när vi skulle mot Kimstad, men det löste sig smidigt. Andra gången var när vi skulle från dagmamman. Skulle svängt vänster, men svängde höger, och kom till en återvändsgränd, och tredje gången var i en rondell när jag skulle ta mig till Söderleden. Vet inte hur jag lyckades med de två sista, körde ju liksom rätt igår :P Kan väl säga att jag inte hade hjärnan med mig :P Den låg kvar på kudden hemma i sängen! Haha, men ingen skada skedd :)

Sen slog jag ihjäl lite tid hos Josefine :) Åkte sedan och hämtade barnen. UTAN att köra fel :P Sen blev det Willys och sen hem :)

Hemma har jag ägnat mig åt att dammsuga och tvätta samt gnälla lite extra över ryggen :P

Nu är barnen utfodrade och nyduschade. Ska göra lite flätor i deras hår innan läggdags så det äär lockigt och fint imorn. Julia har drop in fika på sin  skola som Janne och Tilda ska med på. Själv ska jag till BM och sedan åka och hämta ut mitt körkort som har kommit :D Yey!

Men nu orkar inte ryggen med att jag sitter här och skriver, gör ajaj :(

Dag 30

Dag 1 – Din nuvarande relation. Om du är singel, berätta om singellivet.
Dag 2 – Var du vill vara om 10 år.
Dag 3 –
Din syn på droger och alkohol.
Dag 4 – Din syn på religion.
Dag 5 – En tid då du tänkte avsluta ditt liv.
Dag 6 –
Skriv 30 intressanta fakta om dej själv.
Dag 7 – Ditt stjärntecken och om du tycker att det passar din personlighet.
Dag 8 – En tidpunkt då du kände dej mest nöjd med ditt liv.
Dag 9 – Hur du hoppas din framtid kommer att se ut.
Dag 10 – Diskutera din första kärlek och första kyss.
Dag 11 –
Sätt din iPod på shuffle och skriv 10 låtar som dyker upp.
Dag 12 – Lista upp hela din dag.
Dag 13 – Någonstans du vill flytta eller besöka.
Dag 14 – Ditt tidigaste minne.
Dag 15 – Dina favoritbloggar.
Dag 16 –
Din syn på mainstream musik.
Dag 17 – Dina toppar och dalar det senaste året.
Dag 18 – Din tro.
Dag 19 – Respektlöshet mot dina föräldrar.
Dag 20 –
Hur viktigt du tycker att utbildning är.
Dag 21 – Ett av dina favoritprogram.
Dag 22 – Hur har du förändrats under de senaste två åren.
Dag 23 – Bilder på 5 killar som är kända och som du finner attraktiva.
Dag 24 – Din favoritfilm och vad den handlar om.
Dag 25 –
Någon som fascinerar dej och varför.
Dag 26 – Vilken typ av person attraherar dej.
Dag 27 – Ett problem som du har haft.
Dag 28 –
Något som du saknar.
Dag 29 –
Mål för de närmaste 30 dagarna.
Dag 30 – Dina toppar och dalar denna månad.

Toppar och dalar måste ju vara körkortet! Ibland gick det jättebra och ibland skit. Som med första uppkörningen t.ex... Och efter den kändes allt så värdelöst, men andra gången gick det ju kanon :D
Så körkortet är väl det som har berört mig mest, psykiskt i alla fall :P

RSS 2.0